fredag 9. april 2010

Påske vandring i gatene

Påske er stort her i Nicaragua. Det feires i fleire daga med posisjoner i gatene både med og uten statuer av Jesus. Posjonene før langfredag bar de rundt på en Jesus statue som enten låg på ei plate, eller ein oppreist Jesus med bind foran øynene. På langfredags posisjonen bar de ein oppreist Jesus.
Når posisjonene holdt på så stoppa jo nesten trafikken opp i sentrum. Det stod politi-tjenestmenn/kvinner i hytt og pine å stengte av veiene, so taxi turane våre blei ganske mykje lengre enn opprinnelig:) Taxi sjåførane blei jo heilt svette av alt stresset det medførte:)

Langfredag var me ute å gjekk i gatene. Det var yrende folkeliv og mange lagte bilder på veien av deler av påskefortellinga. Bildene er lagd med farga sagflis. Bildene var kjempe fine og de har med de minste detaljer. Menneskene som lager desse bildene holder på i 5-7 timer midt på dagen og gjorde de klare for kvelden. Rundt klokka 21 på kvelden kommer en siste posisjon som går over alle bildene,mens de bærer en tung statue av Jesus. Bildene blir ganske fort ødelagt,men eg fekk fortalt at det er en ofring til Gud og Jesus.





Det er viktig me alle små detaljer





Fine bilder?



Materialet de bruker for å lage bildene



Dette innslaget syns eg var litt drøyt. De brukte unger til å leke Jesus,engler og div.. Dåke kan sjå og vurdere sjøl!

Det er ein veldig annerledes påskefeiring her enn i Norge, og det var kjekt å få oppleve. Men eg savna påske egg:(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar