søndag 14. mars 2010

Esteli - fredag

Denna helga har me vore i Esteli. Det er ein by lengre opp og inni landet. Denne helga skulle me kose oss + ha litt faglig input. Nåke som me fekk og da va kjempe kjekt og spennande!! Me ankom Esteli fredag tidlig på formiddagen, og me drog rett til ein organisasjon som heite los pipitos , der det er rom for at vanskeligstilte barn kan komme å gjøre aktiviteter som gjør at mange av de kan komme seg ut i arbeidslivet.

Her er det mange "avdelinger" eller "verksted" der de som kommer her til kan finne ut hva de liker å arbeide med,og da få jobbe på denne posten i minimum ett år. De ulike verkstedene var jordbruk der lagde god mold og solgte den + de plantet og lærte forholdet mellom matavfall og jord,verksted der de blandt anna laga puslespel eller kyrkje benker,støyong av lys og fin og grov motorisk avdeling for de som likte det.

Organsisjonen blir sponset av Spania + de pengene de får for det de selger. Det har en butikk der. All aktivitet og opphold er nøye planlagt med skjema og bilder av følelser o.l, og gangene og sjølve huset er ganske fargerikt.'De som er der,er der i uke dagene fra halv 8 til tre. Mange av de som er her får jobb etter å vært her nåken år. Grunnen til at de er lenge på sin post er fordi de vil at de skal lære det de holder på med grundig!



Her lager de lys. Sjå dagen delt inni ulike aktiviteter med mange klokker. Det hjelper de med å holde styr på dagen og dens planer





Kyrkje benken



Her jobber de med moldet

På kvelden va me på konsert på ein restaurant.


Bandet:) Han te venstre e vist Nicas flinkaste gitarist. Joda han va flink,men den flinkaste??









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar